Selecteer een pagina

stompkaarsen kopen

Ontdek welke mooie stompkaarsen je bij ons kunt bestellen

Gratis verzending

Vanaf €50,- sturen we alles gratis naar je toe

Gratis retourneren

Gaat niet nodig zijn, maar als je wil, mag het gewoon

Snelle levering

Voor 14.00 besteld, vandaag verstuurd

Hoogste kwaliteit

Populaire merken en ons eerste klas eigen merk

Welke kleuren stompkaarsen kopen anderen?

Welke merken stompkaarsen kun je bestellen?

Welke afmeting stompkaarsen kopen de meesten?

Wat je ook moet weten voordat je een stompkaars koopt…

Wat is een stompkaars?

Een stomkaars is een cilindervormige kaars. Dit type kaars heeft een stompe kop of in enkele gevallen een licht bollende bovenkant.

Groot voordeel van de buisvorm van deze soort kaars is dat dit ervoor zorgt dat een stompkaars een grotere diameter aankan dan bijvoorbeeld de dinerkaars.

De brandeigenschappen van de kaars zijn perfect voor optimale verbranding van het kaarsvet.

Dit zorgt ervoor dat ze minder walmen, langer branden en ook gelijkmatig branden waardoor minder tunnelvorming ontstaat. Voor extra brede kaarsen kan worden gekozen om meerdere lonten te gebruiken.

Stompkaarsen die niet druipen

Stompkaarsen die niet druipen zijn over het algemeen de kaarsen van hogere kwaliteit. Deze zullen ook een stuk langer branden dan kaarsen die wel druipen of flakkeren omdat het lont bijvoorbeeld te lang is.

Om te voorkomen dat jouw stompkaars druipt, is het aan te raden om de kaars niet te dicht bij elkaar te zetten, niet te dicht bij een warmtebron te plaatsen zoals een verwarming en te zorgen dat ze niet op de tocht staan.

Ook goede kwaliteit stompkaarsen gaan druipen als ze in een luchtstroom staan omdat ramen of deuren tegen elkaar open staan of omdat ze in een open raam staan.

Waar worden stompkaarsen van gemaakt?

De meeste stompkaarsen worden gemaakt van paraffine. Ook kunnen ze gemaakt zijn van dierlijk vet als stearine. Maar er zijn inmiddels ontzettend veel milieuvriendelijkere en diervriendelijkere alternatieven. Vegan stompkaarsen die gemaakt zijn van kooldzaad, palmolie of soja winnen aan populariteit.

Hierbij is het wel belangrijk om te kijken of de soja en palmolie wel duurzaam gewonnen worden en niet worden gemaakt op plekken waar bijvoorbeeld regenwoud voor heeft moeten wijken.

Om die reden zijn stompkaarsen van bijenwas ook populair. Deze zijn weliswaar niet vegan, er komen immers dieren aan te pas, maar het ecologisch en omdat het net als koolzaad lokaal geproduceerd wordt en het dus niet vervoerd wordt met het vliegtuig is de voetafdruk die je ermee achterlaat superklein.

Doe hier nog meer inspiratie op…

Met een fijne selectie van de mooiste kaarsen vind je hieronder vast en zeker een set die bij je past. Hierbij wordt het assortiment regelmatig aangevuld en waar nodig gewijzigd, zodat je de beste kwaliteit stompkaarsen kan kopen.

Stompkaarsen

Sfeermakers bij een glaasje wijn

Stompkaarsen bestellen

Haal het seizoen in je huis

Stompkaarsen kopen

Varieer eens met kleuren

Kaarsen abonnement

Elke maand ontvang je een unieke set kaarsen. Deze stellen we zelf voor je samen waardoor ze passen bij het moment in het jaar, de trend van dat moment of gewoon het populairste zijn...