Selecteer een pagina

rustieke kaarsen kopen

Ontdek welke mooie rustieke kaarsen je bij ons kunt bestellen

Gratis verzending

Vanaf €50,- sturen we alles gratis naar je toe

Gratis retourneren

Gaat niet nodig zijn, maar als je wil, mag het gewoon

Snelle levering

Voor 14.00 besteld, vandaag verstuurd

Hoogste kwaliteit

Populaire merken en ons eerste klas eigen merk

Welke kleuren rustieke kaarsen kopen anderen?

Welke merken rustieke kaarsen kun je bestellen?

Welke afmeting rustieke kaarsen kopen de meesten?

Wat je ook moet weten voordat je een rustieke kaars koopt…

Wat voor soorten rustieke kaarsen zijn er?

Over het algemeen zijn rustieke kaarsen dinerkaarsen of stompkaarsen – veelal gecombineerd met bolkaarsen – maar steeds vaker zie je dat ook theelichtjes en geurkaarsen gebruikt worden.

Het gaat dan ook eigenlijk om de sfeer die je creëert en niet direct om het soort kaars dat je koopt. Dus of je nu lekker in bad gaat zitten met een glaasje wijn of de tafel gezellig maakt tijdens lunch of diner maakt niet zo veel uit. Bij het kopen van rustieke kaarsen is het vooral belangrijk dat je oplet waar ze van gemaakt worden en hoe de eventuele geur wordt toegevoegd.

Waar worden ze van gemaakt?

Rustieke kaarsen worden net als alle andere kaarsen veelal gemaakt van paraffine, stearine, palmolie, sojawas en steeds vaker ook van bijenwas.

Paraffine wordt verkregen uit aardolie. Het heeft goede brandeigenschappen, maar is een stuk minder milieuvriendelijk dan ecologisch verantwoorde bases als dat van bijen. Bij soja en palmwas moet wel goed worden opgelet dat het duurzaam is en dus uit teelt komt en niet uit plekken waar oerwouden hebben moeten wijken.

Rustieke kaarsen met geur

De rustieke kaars is uiteraard ook met een lekkere geur te krijgen. Hierbij is het wel belangrijk dat je let op de grondstof waarmee de geur toegevoegd wordt aan de kaars. Bijenwas kaarsen hebben vaak al een fijne zoete honing geur, maar bij andere soorten moet dit worden toegevoegd.

Etherische oliën zijn het meest duurzaam en geven bij verbranding de minste uitstoot. Sterker nog, negatieve ionen kunnen schadelijke positieve ionen neutraliseren en daarom zijn rustieke geurkaarsen met etherische oliën gezonder.

Doe hier nog meer inspiratie op…

Met een fijne selectie van de mooiste rustieke kaarsen vind je hieronder vast en zeker een set die bij je past. Hierbij wordt het assortiment regelmatig aangevuld en waar nodig gewijzigd, zodat je de beste kwaliteit rustieke kaarsen kunt kopen.

Rustieke kaarsen

Lekker als je uitgebreid in bad gaat

Rustieke kaarsen kopen

Als niemand thuis is en je een goed boek pakt

Rustieke dinerkaarsen

Of maak het heerlijk pompeus

Kaarsen abonnement

Elke maand ontvang je een unieke set kaarsen. Deze stellen we zelf voor je samen waardoor ze passen bij het moment in het jaar, de trend van dat moment of gewoon het populairste zijn...