Selecteer een pagina

Geurkaarsen kopen

Ontdek welke mooie geurkaarsen je bij ons kunt bestellen

Gratis verzending

Vanaf €50,- sturen we alles gratis naar je toe

Gratis retourneren

Gaat niet nodig zijn, maar als je wil, mag het gewoon

Snelle levering

Voor 14.00 besteld, vandaag verstuurd

Hoogste kwaliteit

Populaire merken en ons eerste klas eigen merk

Welke smaken geurkaarsen zijn populair?

Welke merken geurkaarsen kopen anderen?

Welke afmeting geurkaarsen bestellen de meesten?

Wat je ook moet weten voordat je een geurkaars koopt…

Zijn geurkaarsen ongezond?

Of geurkaarsen ongezond zijn, ligt aan het antwoord op de vraag welke grondstof wordt gebruikt. De meeste geurkaarsen worden geproduceerd met paraffine en daardoor stoten ze stoffen uit die niet per se gezond zijn.

Gelukkig zijn er veel alternatieven op de markt. Kaarsen gemaakt van sojawas, zijn een stuk minder ongezond en branden daarnaast vaak een stuk langer, omdat ze minder heet worden dan kaarsen met paraffine.

Gezondste variant is wellicht de bijenwas kaars. Deze branden nog langer dan paraffine- of sojakaarsen en zouden zelfs luchtreinigend kunnen werken.

Tot slot kun je kijken naar waar de geuren in de kaarsen van worden gemaakt om te beoordelen of het gezond is of niet. Etherische oliën zijn natuurlijke geuren en daarmee veel gezonder dan kaarsen op met kunstmatige aroma’s of met gebruik van aardolie.

Tips voor geurkaarsen

De belangrijkste tips voor het kiezen van de geurkaars hebben betrekking op het aantal branduren. Daarnaast is het verstandig om te kijken naar de grondstoffen voor de kaars zelf en de geuren.

Als de geuren worden verkregen op synthetische wijze, dan is dit vaak slechter voor het milieu en de gezondheid. Daarom wordt steeds vaker gekozen voor geurkaarsen op basis van etherische oliën.

Om het aantal branduren van de kaars te vergroten, is het aan te raden om de bovenlaag bij de eerste keer aansteken volledig vloeibaar te krijgen. Op deze manier voorkom je dat de geurkaars maar op één plek bij de lonten inbrandt en je daardoor een zogenoemde tunnel creeert.

Als er toch een tunnel ontstaat, dan kun je deze later wegsnijden en mee laten smelten als je volgende keer de kaarsen aantsteekt.

Oh en let er ook op dat de kaarsen niet op de tocht staan, dan branden ze sneller op.

Hoe worden ze gemaakt?

Over het algemeen worden geurkaarsen met paraffine het meest verkocht. Dit betekent dat de basis aardolie is. Dat klinkt misschien gek, maar als brandstoffen als bezine, diesel en kerosine zijn gemaakt, blijft er nog een restproduct over. Daarvan worden kaarsen gemaakt.

Ook kan worden gekozen voor stearine om kaarsen te maken. Deze stof brandt een stuk langer, maar groot nadeel is dat het van palmolie wordt gemaakt en om dat te verkrijgen wordt regenwoud gekapt.

Daarnaast kunnen kaarsen gemaakt worden van vetten die overblijven na de slacht van dieren, maar steeds vaker wordt ook gekozen voor diervriendelijke varianten als bijenwas of vegan soorten als sojakaarsen.

Geuren kunnen worden toegevoegd met natuurlijke etherische oliën of juist kunstmatige toevoegingen.

Waar moet je op letten bij het kopen van geurkaarsen?

Belangrijkste waar je op moet letten als je geurkaarsen koopt, is de stof op basis waarvan de geur wordt toegevoegd aan de kaars. Dit kan namelijk aardolie als basis hebben, maar gezonder en milieuvriendelijker zijn etherische oliën. Dit zijn natuurlijke grondstoffen en daarmee zorgen ze voor minder schadelijke dampen in huis.

Daarnaast is het verstandig om te kijken naar het aantal branduren en of je één of wellicht wel drie lonten wilt in een geurkaars.

Waar worden geurkaarsen van gemaakt?

Geurkaarsen worden van dezelfde stoffen gemaakt als regulieren kaarsen, maar er zit wel verschil tussen de diverse kaarsen als het gaat om de basis die gebruikt wordt om de geur toe te voegen.

Dit kunnen verschillende soorten olie zijn. Populair is tegenwoordig het toevoegen van etherische oliën.

Doe hier nog meer inspiratie op…

Met een fijne selectie van de mooiste geurkaarsen vind je hieronder vast en zeker een set die bij je past. Hierbij wordt het assortiment regelmatig aangevuld en waar nodig gewijzigd, zodat je de beste kwaliteit geurkaarsen kunt kopen.

Geurkaarsen

Heerlijk voor bij het badderen

Geurkaarsen kopen

Op een luie zondag

Geurkaarsen bestellen

Sfeervol bij de haard met een borrel

Kaarsen abonnement

Elke maand ontvang je een unieke set kaarsen. Deze stellen we zelf voor je samen waardoor ze passen bij het moment in het jaar, de trend van dat moment of gewoon het populairste zijn...