Selecteer een pagina

Gedraaide kaarsen kopen

Ontdek welke mooie gedraaide kaarsen je bij ons kunt bestellen

Gratis verzending

Vanaf €50,- sturen we alles gratis naar je toe

Gratis retourneren

Gaat niet nodig zijn, maar als je wil, mag het gewoon

Snelle levering

Voor 14.00 besteld, vandaag verstuurd

Hoogste kwaliteit

Populaire merken en ons eerste klas eigen merk

Welke kleuren gedraaide kaarsen kopen anderen?

Welke soorten twist kaarsen kun je bestellen?

Wat je moet weten voor je spiraal kaarsen koopt…

Hoe worden gedraaide kaarsen gemaakt?

Gedraaide kaarsen worden gemaakt door ze licht te verwarmen. Vaak gebeurt dit in warm water. Na het verwarmen wordt het gedeelte van de kaars wat gedraaid moet worden plat gemaakt. Vervolgens kun je dit relatief eenvoudig draaien.

Eigen gemaakte swirl kaarsen vinden we natuurlijk super hip, maar vaak komen ze minder mooi uit dan je had gehoopt. Zie het een beetje als koken, dat ziet er in het receptenboek ook altijd mooier uit ;-). 

Bij twist kaarsen komt dit, omdat de meeste kaarsen die worden verkocht alleen een gekleurde buitenlaag bevatten en van binnen gewoon wit zijn. Dit gaat dan scheuren of je krijgt een gedraaide kaars met verschillende vage kleuren. Wat op zich dan ook wel weer leuk kan uitpakken natuurlijk.

Sinds wanneer zijn twist kaarsen populair?

Spiraal kaarsen bestaan al langer en werden voornamelijk in Italië gemaakt. Sinds het een hit werd op social media als Instagram nam de verkoop ervan enorm toe en kwamen er ook talloze varianten op de markt. Bijvoorbeeld gedraaide kaarsen in meerdere kleuren of met meerdere soorten twirls in de kaars waarbij bijvoorbeeld de onderkant een dikke draai heeft en de bovenkant veel dichter op elkaar is gedraaid.

Er wordt dus veel gevarieerd, waardoor steeds meer keuze ontstaat.

Hoe maak je zelf spiraal kaarsen?

Het is niet ingewikkeld om ze zelf te maken, je moet alleen goed op een paar dingen letten. Zo is het belangrijk dat je water waarmee je de kaarsen zachter maakt niet te heet maakt. Als dit water kookt, dan worden de kaarsen te zacht en kan je ze niet meer mooi draaien of zelfs helemaal weggooien. Zonde natuurlijk.

Als de kaarsen eenmaal zacht genoeg zijn, kun je ze draaien of er voor kiezen om ze met een deegroller plat te maken en vervolgens te draaien.

Worden gedraaide kaarsen met de hand gemaakt?

Hand gedraaide kaarsen zijn de meest voorkomende swirl kaars. Deze worden ambachtelijk gemaakt. Dit maakt ze uniek, maar ook wel duurder dan “normale” kaarsen.

Hand gedraaide kaarsen vormen de laatste trend en zijn dus ontzettend populair. Wat begon als een hype op Instagram, heeft zich inmiddels verspreid over het hele internet en daarmee ook de meeste huiskamers.

Goede twist kaarsen kun je over het algemeen niet in de supermarkt vinden, maar wel online. Deze worden dan vaak aangeboden als set van twee of meer kaarsen.

Gedraaide kaarsen staan ook leuk als dinerkaars of om een leuke indruk te geven tijdens feestjes.

Waar worden twirl kaarsen van gemaakt?

In de basis zijn eigenlijk alle gedraaide kaarsen dinerkaarsen. Maar niet allemaal kunnen ze hiervoor worden gebruikt. Zo kunnen kaarsen die eigenlijk alleen aan de buitenkant een kleur hebben gekregen niet worden gebruikt. De kans is dan groot dat dit loslaat en dat geeft geen mooi effect voor de kaars. Mocht je ze zelf willen gaan maken, let er dan ook op dat je het water niet te warm maakt voor je gaat draaien, want dan smelt de hele kaars.

De grondstof voor de meeste van deze kaarsen blijft vooralsnog paraffinewas.

Waar moet je op letten bij het kopen van gedraaide kaarsen?

Belangrijkste waar je op moet letten bij het kopen van gedraaide kaarsen is de stof op basis waarvan de kaars gemaakt wordt. Dit moet aansluiten bij jouw wensen. Het aantal verschillende soorten is nog niet heel groot en daarom zijn niet altijd vegan of bijenwas kaarsen beschikbaar.

De meerste gedraaide kaarsen worden dan ook gemaakt van de bekende stof paraffinewas.

Daarnaast is natuurlijk het aantal branduren belangrijk. Bij elke gedraaide kaars die we verkopen, kun je zien hoeveel uren de kaars gemiddeld brandt. 

Doe hier nog meer inspiratie op…

Met een fijne selectie van de mooiste twist kaarsen vind je hieronder vast en zeker een set die bij je past. Hierbij wordt het assortiment regelmatig aangevuld en waar nodig gewijzigd, zodat je de beste kwaliteit gedraaide kaarsen kunt kopen.

Gedraaide kaarsen

Creëer heerlijke sfeer met rozen

Twist kaarsen

Varieer lekker met kleuren

Lorem Ipusm

Kaarsen abonnement

Elke maand ontvang je een unieke set kaarsen. Deze stellen we zelf voor je samen waardoor ze passen bij het moment in het jaar, de trend van dat moment of gewoon het populairste zijn...